Hammam(baie turceasca) – beneficii pentru sanatatea si frumusetea ta

Fie ca iti doresti sa te raplatesti la finalul unei saptamani extenuante sau sa te rasfeti printr-o baie calda de aburi si sa te eliberezi de tot stresul care te acapareaza, baia turceasca este locul ideal pentru tine. Curata pielea in profunzime, inlatura germenii, imbunatateste respiratia, elimina stresul si toxinele din corp si iti da senzatia ca te-ai nascut a doua oara. 

Hammam-ul este un ritual ancestral de infrumusetare si intarire a organismului, avand o capacitate extraordinara de a reda starea de bine si de a purifica corpul, atat pe exterior, cat si pe interior. Nu doar ca iti cureti pielea in cel mai eficient mod posibil, dar iti purifici si organele interne, eliberandu-le de toxine.

In mijlocul iernii baia turceasca este un adevarat rasfat mai ales pentru sanatatea ta. O sedinta saptamanala de sauna umeda este suficienta pentru a tine la distanta orice fel de gripa sau alte afectiuni respiratorii . Pentru ca efectul sa fie mai intens sunt folosite uleiuri esentiale de menta sau eucalipt.

Baia de aburi are o serie de proprietati curative pentru bolile reumatice, digestive, respiratorii, afectiunie ale ficatului si ale vezicii biliare, obezitate, tulburari de metabolism, boli renale, dermatologice si ginecologice, si te pune pe picioare in perioadele de convalescenta.

Ajutor pretios impotriva racelii si a gripei
Daca vrei ca bolile de sezon sa te ocoleasca iarna asta, da o fuga la hammam. Caldura si aburii sunt excelenti pentru curatarea profunda a cailor respiratorii, detoxifierea plamanilor, decongestionarea sinusurilor, lucru ce imbunatateste si faciliteaza respiratia. Iar ca sa te fereasca de raceala, gripa sau viroze respiratorii, hammam-ul contine si vapori de eucalipt, excelenti pentru imunitate, tonus si tratarea afectiunilor respiratorii.


Curatare profunda a pielii

Aburii calzi patrund cu usurinta in piele si declanseaza treptat transpiratia, precum si eliminarea toxinelor si a impuritatilor din cele mai profunde straturi ale epidermei. Porii fiind deschisi, pielea respira si se regenereaza, accelerand procesul de eliminare a celulelor moarte. Corpul devine mai tonifiat, iar circulatia sanguina este vizibil imbunatatita.

Scut impotriva stresului
Aburii calzi ai hammam-ului sunt insotiti de regula de cromoterapie si meloterapie: culorile si muzica sunt folosite pentru inducerea unei stari de relaxare profunde. Te vei simti coplesita de multitudinea de senzatii placute care te invadeaza si te asiguram ca nu te vei mai putea gandi la nimic in acele momente.

La final, iti sugeram sa faci un dus rece, pentru a-ti activa microcirculatia si pentru a-ti inchide porii.

Recomandari:

  • O sedinta de baie turceasca nu trebuie sa depaseasca 30 de minute;
  • Inainte, dar si dupa baia turceasca este necesara hidratarea corpului cu multe lichide;
  • Este interzis consumul de alcool in inaintea sau in timpul sedintelor de baie turceasca;
  • In cazul in care simti stari de lesin sau supraincalzire paraseste imediat incaperea;
  • Femeile gravide, copii mici sau persoanele cu probleme cardiace pot utiliza baia turceasca numai la sfatul unui medic.

Esti interesat sa iti construiesti un hammam public sau privat. Contacteaza-ne pentru consultanta gratuita! 0742 472 664 sau office@depozituldepiscine.ro. Pentru oferte echipamente accesati: www.depozituldepiscine.ro sau www.depozituldesaune.ro