Piscinele Waincris – functionalitate dubla

În ultimul timp, tot mai mulți proprietari de case, unitati turistice si de agrement din Romania decid să investească în amenajarea unei piscine, aceasta devenind un mijloc de relaxare și destindere perfect pentru familie si prieteni sau clienti dupa caz.

Piscine din otel Waincris Piscine - publice si rezidentiale

Piscina publica din otel Waincris Piscine – locatia: Pensiunea Aristocratis, Targu Neamt. Dimensiuni 15 x 5 x 1,5m.

Unul din aspectele la care trebuie sa ne gandim cand alegem un anumit tip de piscina este utilitatea ei. Este pentru copiii dvs.? Pentru distracţie? Este o investiţie? Sau este un refugiu de relaxare pentru dvs. şi familia dvs.? Răspunsul la aceste întrebari vă va ajuta să aflaţi ce fel de piscină doriţi. De exemplu, un bazin de înot pentru copii ar putea include un tobogan şi probabil, nu are nevoie de cele mai scumpe finisaje.

Totusi, cati dintre noi ne-am gandit la un alt avantaj major pe care il au piscinele pentru casa sau afacerea dumneavoastra – acela de rezervor de apa in stingerea incendiilor.

Deseori, lichidarea incendiilor durează mai mult timp decât ar fi necesar datorita numarului scazut de autospeciale de pompieri si lipsei unui sistem de hidranţi pentru alimentarea cu apă a maşinilor sau a unor surse de apa (bazine, rezervoare, lacuri etc).

De multe ori pompierii  nu pot intra cu masinile pe stradutele mult prea inguste.De vina sunt autoritatile locale si cei care au ridicat blocuri intregi, fara hidranti. Deseori pompierii nu s-au putut apropia cu masinile de locul incendiului si au intervenit de la distanta. Din pacate insa, aceste tipuri de strazi se intalnesc in toate cartierele Capitalei, dar si in zonele rezidentiale aparute in ultimii ani in jurul Bucurestiului si a marelor orase din tara. De asemenea, in unele zone pompierii au loc sa intre cu masinile pe strazi, insa dau peste hidranti fara apa.

In concluzie, oamenii nu ar trebui sa astepte sa izbucneasca un incendiu ca sa realizeze ca pompierii nu pot ajunge la ei. Primariile, dar si constructorii care le-au vandut casele au obligatia sa se ingrijeasca de hidranti.

Folositi piscina dvs privata sau publica ca un rezervor pentru a va proteja casa si afacerea impotriva incendiilor.

Conservati resursele de apa ale localitatii dvs in perioada de seceta. Piscina dvs. poate fi de un mare ajutor pentru pompieri in stingerea incendiilor din apropierea proprietatii dvs.

O masina de pompieri poate transporta (in functie de model) pana la 10 000 litri de apa. O piscina de dimensiuni mici (rotunda cu diametru de 350 cm) are un volum de 13.000 de litri.

Demonstratie a pompierilor despre modul in care se folosesc piscinele pentru stingerea incendiilor in Africa de Sud.

De asemenea in galeria de mai jos puteti vedea imagini cu piscine folosite ca bazine, rezerve de apa pentru stingerea incendiilor de vegetatie, incendii in zone greu accesibile de catre pompieri si care necesita interventia imediata a persoanelor aflate la fata locului.

Un alt factor important de luat in seamna este ca nivelul de apa din piscine ramane aproape acelasi pe toata perioada anului (pentru buna functionare a sistemului de filtrare si pentru o utilizare in parametri normali). Iarna se scade nivelul de apa din piscina doar pana sub nivelul skimmerelor, apa ramanand in piscina pe toata perioada iernii si inghetand doar la suprafata cativa centimetri spre deosebire de rezervoarele supraterane clasice unde este necesara o recirculare permanenta a apei pentru a nu ingheta. Practic functionalitatea piscinei ca si bazin de apa antiincendii este pe toata perioada anului.

Facand o investitie intr-o piscina Waincris faceti o investitie pentru familia sau pentru afacerea dvs., dar in acelasi timp economisiti si bani prin utilizarea piscinei atat pentru relaxare dar si ca bazin de apa pentru instalatii antiincediu.

Kiturile complete de piscine ingropate cu structura din otel galvanizat Waincris Piscine sunt fabricate in Germania si contin:

  •  structura din otel galvanizat cu grosime de  0,7 mm;
  •  liner(folie interioara din PVC) albastru cu grosimi de  0,8 mm;
  •  geotextil (pasla antimicrobiana si neputrescibila);
  •  sistem de filtrare complet pe baza de nisip cuartos : pompa de recirculare, filtru cu vana cu 6 cai, nisip cuartos (produs in Romania de Waincris Piscine), duze de refulare si aspiratie, skimmere, teava PVC rigida si flexibila.
  •  scara inox cu 3 trepte antiderapante.

In curand gama de piscine Waincris va include ca si optional kitul antiincendiu ce include doua unitati de pompare, sistem de automatizare, hidrant.

Puteti consulta oferta noastra de piscine publice si private facand click aici.

Oferim montaj gratuit in toata tara pentru piscinele de otel Waincris publice sau private.

Consultanta gratuita la telefon 0742 472 664.

www.depozituldepiscine.ro